Skinfinity

                                                                          by dr. Shari


Behandelingen

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: Meesjesstraat 1, 9032 Wondelgem (afsrpaak online of via 09/253.45.99)

Woensdag voormiddag: Appensvoordestraat 70, 9920 Lovendegem (afspraak via 09/253.45.99) 


Waarvoor wordt PRP gebruikt?

Bij het verouderen heeft onze huid minder collageen, minder hyaluronzuur, minder elastine (elasticiteit) en minder fibroblasten. PRP is een lichaamseigen product, namelijk eigen of autoloog plasma dat verrijkt is met bloedplaatjes en dat de productie van eerder genoemde substanties net gaat stimuleren. Dit zorgt voor een verbetering van de teint, kleur, textuur, hydratatie en specifieke lokale verbetering (rimpels) van de huid, en voor stimulatie van de haarfollikels.

Op het gebied van huidkwaliteit is PRP een investering op lange termijn.

PRP is op vele gebieden werkzaam:

 • Alopecia/haarverlies
 • Skin rejuvenation/huidverjonging: huidtextuur en elasticiteit
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Kleine rimpels
 • Littekens, striemen, acne littekens
 • Ook voor actieve acne wordt PRP de laatste tijd ingezet met succes, al zijn de studies hieromtrent nog lopende


Heeft PRP bijwerkingen?

Omdat PRP lichaamseigen is, heeft het nauwelijks bijwerkingen.

Mogelijks kunnen wel kleine blauwe plekjes ontstaan. Deze kunnen de dag nadien met een concealer worden verborgen.


Hoe verloopt een PRP behandeling?

Eerst wordt uw bloed geprikt en opgevangen in een speciale tube, die nadien 5 minuten gecentrifugeerd wordt. Nadien wordt het verkregen plaatjesrijk plasma ingespoten in de te  behandelen zone.

Behandeling per indicatie:

 • Voor verbetering van de huid (skin rejuvenation, fijne rimpels, donkere kringen onder de ogen, huidtint) worden 3 behandelingen met een maand tussentijd aangeraden, en nadien een onderhoudsbehandeling om de 6 tot 12 maanden.
 • Voor stimulatie van haarfollikels (verbeteren van haardensiteit en haardikte, vertraging van het haarverlies, echter GEEN creatie van nieuwe haarfollikels) worden 4 behandelingen met een maand tussentijd aangeraden, en nadien een onderhoudsbehandeling om de 6 tot 12 maanden.

Op langer bestaande kaalheid heeft een PRP behandeling maar weinig effect.

 • Voor het vervagen van littekens en striemen wordt een eenmalige behandeling geadviseerd. Als het een iets zwaarder litteken betreft kunnen een tweede en eventueel derde behandeling voor een nog beter effect zorgen (telkens met een maand tussentijd). Hoe jonger de littekens of striemen zijn, hoe beter de werking van de behandeling. 


Voorzorgen bij een PRP behandeling?

Als dit u eerst wenst te bespreken, kan u kiezen voor een pre-consult. Zo kunnen we bespreken wat uw wensen zijn en welke therapie hier het best bij past. Dergelijk consult kost 30 euro. Van dit bedrag kan u niets terugkrijgen van de mutualiteit, maar het wordt wel afgetrokken van de kostprijs van de eventueel nadien gekozen behandeling in onze praktijk.

Als u weet welke behandeling u wenst, kan u natuurlijk ook onmiddellijk een afspraak maken voor de behandeling zonder vooraf een consult in te plannen.

Om de behandeling als comfortabeler te ervaren, kan u kiezen om verdovende creme een uur op voorhand aan te brengen.

Indien u wenst dat de verdovende creme wordt voorgeschreven, kan u een mail sturen naar skinfinity.doktershari@gmail.com, dan kan dit op uw identiteitskaart worden gezet, zodat u er vóór uw behandeling om kan bij uw apotheek. Hou zeker rekening met hetvolgende:

 •  Als u niet gekend bent in de praktijk, stuur dan zeker ook uw rijksregisternummer mee, zodat we de juiste gegevens hebben om het voorschrift te kunnen doorsturen.
 • De creme moet worden bereid door de apotheek. U krijgt de creme dus meestal niet onmiddellijk mee.
 • Indien u wenst, kan u ook extra pijnmedicatie op voorhand innemen (paracetamol 1g) 


Wat is de kostprijs van een PRP behandeling?

Alle tarieven zijn sinds 1 januari 2016 21% BTW inclusief. Enkel medische interventies waarvoor een RIZIV-nomenclatuurnummer beschikbaar is, worden nog vrijgesteld van BTW. Aangezien het om een esthetische behandeling gaat, krijgt u geen terugbetaling van de mutualiteit.


Een consultatie kost 30 euro. Dit bedrag wordt afgetrokken van de eerste esthetische behandeling in onze praktijk.

Een eerste behandeling van een reeks, een enkele behandeling of een opvolgbehandeling (om de 6 tot 12 maanden) kost 350 euro.

De tweede, derde of vierde behandeling van een reeks met ongeveer een maand tussen kost 250 euro.

Enkele voorbeelden:

 • Voor de huid worden 3 behandelingen aangeraden met een maand tussentijd. De eerste behandeling kost 350 euro, de 2 behandelingen de maanden nadien kosten elk 250 euro. Dit komt neer op 850 euro voor 3 behandelingen. Als onderhoudsbehandeling wordt één behandeling (350 euro) om de 6 à 12 maanden aangeraden.
 • Voor het haar worden 4 behandelingen aangeraden met een maand tussentijd. De eerste behandeling kost 350 euro, de 3 behandelingen de maanden nadien kosten elk 250 euro. Dit komt neer op 1100 euro voor 4 behandelingen. Als onderhoudsbehandeling wordt één behandeling (350 euro) om de 6 à 12 maanden aangeraden.
 • Een enkele behandeling bij bijvoorbeeld littekens kost 350 euro. Is er toch nog een tweede of derde behandeling nodig binnen de 6 maanden, kosten deze telkens 250 euro.


U kan cash betalen of via payconiq of een andere bancontact-app.

U kan een afspraak maken online (www.groepspraktijkmeesjesstraat.be) of via het secretariaat (09/253.45.99). Graag steeds vermelden dat u een afspraak wenst voor een PRP behandeling.


Ook indien u geen patiënt bent in onze praktijk kan u voor deze behandelingen terecht bij Dr. Bruggeman.


Met vriendelijke groeten,

Dr. Shari Bruggeman